11.2 C
Brno
Pondělí, 29 dubna, 2024
- Reklama -časopis

Konferencia Chytré podnikanie: ako vyzrieť na investovanie?

Dotácia pre tento rok, programy Národnej rozvojovej banky, crowdfunding a tipy pre efektívne finančné riadenie.

Dotácie, ktoré môžu podnikatelia v roku 2023 získať, proces dojednania a získania investície z pohľadu práva, možnosti štátnej/únijnej podpory podnikateľov vo forme záruk a zvýhodnených úverov aj konkrétne rady, ako pripraviť úspešnú crowdfundingovú kampaň. 25. apríla v Prahe organizujeme konferenciu Chytré podnikanie, na ktorej otvoríme práve tieto praktické témy.

Aké prednášky ponúka program?

Ako vyjednať podmienky investície z pohľadu práva
Podarilo sa vám nájsť investora, ktorý má záujem investovať do vášho podnikania? Matyáš Bokovvka z advokátskej kancelárie eLegal zhrnie, aké existujú základné formy investícií, ako taký proces dojednania a získania investície prebieha a na aké podmienky je dobré dať si pri vyjednávaní pozor.

Minimalizmus vo finančnom hospodárení
Na prednáške o minimalistickom finančnom riadení zistíte, aké základné a jednoduché kroky je dobré robiť, aby ste získali nad svojim podnikaním väčšiu kontrolu. Ako sa nezahltiť a na čo sa vo financiách sústrediť, keď podnikanie rastie, prezradí ekonómka a lektorka Lucia Krausová.

Dotácia pre podnikateľov na rok 2023
Ako konkrétne môžu dotácie pomôcť naštartovať nový projekt a podporiť inovácie? Alexandra Krejzová z firmy eNovation predstaví aktuálne možnosti dotácií pre podnikateľov na tento rok. Súčasťou prednášky budú ukážky už realizovaných projektov.

Mirka Birešová z Kaufland Global Marketplace prezradí, čo je kľúčové pri predaji na online trhoviskách. Dovolí nám nahliadnuť na nové online trhovisko Kaufland.cz v Česku a Kaufland.sk na Slovensku. Ukáže konkrétne kroky a odporúčania – dozvieme sa, ako sa do online trhovísk zapojiť a osloviť nové cieľové skupiny.

Peniaze sú len začiatok
Čo je potrebné urobiť, aby ste sa zaradili medzi úspešné firmy? Rozhodne vám pomôže efektívne zostavený business plán, kde si upresníte svoje konkurenčné výhody, definujete svoju značku alebo nastavíte správne ceny. Veľkým prínosom môže byť aj znalosť behaviorálnej ekonómie. O tom je presvedčený Zdeněk Hašek zo spoločnosti OK REAL ESTATE, ktorý sa podelí o svoje skúsenosti.

Možnosti štátnej podpory podnikateľov
Národná rozvojová banka (NRB) poskytuje podporu najmä malým a stredným podnikom vo forme záruk alebo zvýhodnených úverov a kapitálových vstupov. Aktuálne sa postupne spúšťa nové programy podpory hlavne z únijných zdrojov. Čo všetko môžu podnikatelia prostredníctvom NRB získať? To sa dozviete od Michaely Formánkovej.

Michal Presse zo spoločnosti Skinners Technologies nám načrtne, či je crowdfunding šikovný spôsob, ako rozbehnúť svoje podnikanie. Zamyslí sa aj nad tým, či môže dobre fungovať aj pre etablovanú firmu. Aké sú výhody a nevýhody crowdfundigovej kampane? Na čo si dať pozor? Ako sa dobre pripraviť?

Káva v tehotenstve

Káva je jedným z najrozšírenejších nápojov na svete. Je obľúbená pre svoju príjemnú chuť, povzbudzujúci účinok a množstvo zdravotných benefitov. Čo však robiť, ak...

Slovenská pošta zruší 300 pobočiek.

Česká pošta zruší 300 svojich pobočiek. V obciach, kde sídli len jedna pobočka, by k obmedzeniu dôjsť nemalo. Pozrite sa na zoznam miest, kam...

Minimálna mzda je pre všetkých zamestnancov rovnaká.

Aby boli zamestnanci schopní zo svojho príjmu pokryť náklady na bývanie a základné životné potreby a neboli závislí na sociálnych dávkach, boli v roku...

Další články autora