16.2 C
Brno
Neděle, 28 dubna, 2024
- Reklama -časopis

Zle spíte? Môžu za to základné chyby vo vybavení spálne

Spálňa je miestom relaxácie a odpočinku v jednom. Pre maximálne pohodlie a útulnosť by ste sa mali týmto chybám pri zariaďovaní vyhnúť.

Pokiaľ chcete dokonalú spálňu, sú dôležité detaily
Väčšinu svojho času trávime v obývacej izbe av kuchyni, ale spálni by sa mala venovať aj pozornosť. Koniec koncov tam nielen dobijeme energiu pre nové výzvy každodenného života, ale aj tam náš deň začína a končí. Aby bol váš spánok ešte kvalitnejší, mali by ste sa vyhnúť nasledujúcim chybám:

Nočný stolík musí mať správnu výšku
Pri výbere nočného stolíka hrá dôležitú úlohu výška. Stolík by mal ladiť s posteľou – vzhľadovo aj výškou. V ideálnom prípade by vám mal umožniť aj úložný priestor na knihy, nabíjačky a podobne. Správna výška je rovnako dôležitá ako vzhľad. Nočný stolík by mal byť rovnako vysoký ako matrac, aby ste sa nemuseli krútiť pre pohár vody.

Zlé osvetlenie
Správne osvetlenie je nevyhnutné pre pohodlnú atmosféru v spálni. Najlepšie je zvoliť kombináciu fixného stropného osvetlenia a stmievateľných osvetľovacích prvkov. Pre tých, ktorí veľa čítajú, stačia špeciálne lampičky na čítanie, ktoré sú pripevnené k posteli. Sviečky vám zase dodajú útulnú atmosféru vhodnú na maznanie alebo meditáciu.

Nesprávne umiestnený koberec
Útulné koberčeky sú elegantným doplnkom interiéru – za predpokladu, že sú umiestnené správne. Umiestnite koberec na prominentnú miesto v spálni alebo na bok k posteli. Pozitívny účinok? Vaše nohy sa ráno nedotýkajú studenej podlahy.

Elektronika všade okolo
Aj keď odborníci stále odporúčajú nepoužívanie smartfónov, tabletov alebo notebookov v spálni, väčšina z nás ukladá elektroniku na nočnom stolíku. Peknou alternatívou sú špeciálne držiaky, pomocou ktorých môžete štýlovo uložiť svoje zariadenie. Spleť káblov v spálni je tŕňom v oku? S pomocou káblových skriniek zmiznú nabíjacie káble a predlžovacie káble okamžite.

Káva v tehotenstve

Káva je jedným z najrozšírenejších nápojov na svete. Je obľúbená pre svoju príjemnú chuť, povzbudzujúci účinok a množstvo zdravotných benefitov. Čo však robiť, ak...

Slovenská pošta zruší 300 pobočiek.

Česká pošta zruší 300 svojich pobočiek. V obciach, kde sídli len jedna pobočka, by k obmedzeniu dôjsť nemalo. Pozrite sa na zoznam miest, kam...

Konferencia Chytré podnikanie: ako vyzrieť na investovanie?

Dotácia pre tento rok, programy Národnej rozvojovej banky, crowdfunding a tipy pre efektívne finančné riadenie. Dotácie, ktoré môžu podnikatelia v roku 2023 získať, proces dojednania...

Další články autora