18.8 C
Brno
Úterý, 14 května, 2024
- Reklama -časopis

Poriadok v chladničke je zásadný. Usporiadajte si potraviny, ktoré potom dlhšie vydržia!

Je vaša chladnička na zozname jarného upratovania? Môžete ju upratať dokonale a to iba za desať minút. Budeme tak mať jednu nemilú úlohu hneď hotovú a budete mať čas sama na seba. So Svetom ženy vám ukážeme, ako na to.

Dni sa predlžujú, teploty stúpajú a to nám dodáva čerstvú energiu a predovšetkým motiváciu dôkladne upratať a vyčistiť váš dom zhora nadol. Jedno miesto, na ktoré by ste rozhodne nemali zabudnúť počas veľkého jarného upratovania je vaša chladnička. Aby ste s tým však nestrácali príliš veľa času, máme pre vás jednoduchý plán, pomocou ktorého môžete jarné čistenie chladničky ľahko vykonať iba za desať minút.

  1. Vypratať
    Najprv sa pozrite na obsah chladničky. Rozdeľte vyskladané potraviny na dve časti. Prvá, kde bude jedlo, ktoré potom plánujete do chladničky vrátiť a druhá, ktorá už bude musieť z vášho domu nadobro zmiznúť. Minulé potraviny, plesnivé jedlo a ďalšie potraviny s uplynutým dátumom trvanlivosti.
  2. Vyčistiť
    Pokiaľ je chladnička úplne prázdna, môžete ju začať čistiť. Nezabudnite vybrať police a zásuvky a jednotlivo ich očistite umývacím prostriedkom v dreze. Potom môžete chladničku utrieť vlhkou handričkou na vnútornej strane a dôkladne odstrániť špinu. Vložte späť umyté časti chladničky a je hotovo.
  3. Správne usporiadanie jedla
    Po vyčistení môžete jedlo postupne vložiť späť do chladničky. Nemali by ste však jedlo náhodne vkladať, ale usporiadať ho podľa určitých pravidiel.

Do hornej police patria konzervy, syry a boxy so zvyškami jedla.

Prostredné police patria mliečnym potravinám, ako sú smotana, jogurt, tvaroh alebo mlieko. Tu je totiž ideálna teplota. Napríklad mlieko naozaj nepatrí do dverí od chladničky.

Dolná polička je ideálna pre rýchlo prechádzajúce potraviny, ako je mäso, klobásy a ryby. A tiež vajcia!

V priehradke na zeleninu by, ako názov napovedá, mala byť zelenina, ale aj ovocie ako sú hrozno alebo ďalšie bobuľovité potraviny.

Dvere chladničky: Hore by sa malo nachádzať maslo a džemy. Uprostred kečup, horčica, šalátové dresingy a olivy. Dole by mali byť nápoje, avšak okrem mlieka.

  1. Napíšte si zoznam
    Nezabudnite si spísať zoznam chýbajúcich potravín, ktoré potom dokúpite.

Káva v tehotenstve

Káva je jedným z najrozšírenejších nápojov na svete. Je obľúbená pre svoju príjemnú chuť, povzbudzujúci účinok a množstvo zdravotných benefitov. Čo však robiť, ak...

Slovenská pošta zruší 300 pobočiek.

Česká pošta zruší 300 svojich pobočiek. V obciach, kde sídli len jedna pobočka, by k obmedzeniu dôjsť nemalo. Pozrite sa na zoznam miest, kam...

Konferencia Chytré podnikanie: ako vyzrieť na investovanie?

Dotácia pre tento rok, programy Národnej rozvojovej banky, crowdfunding a tipy pre efektívne finančné riadenie. Dotácie, ktoré môžu podnikatelia v roku 2023 získať, proces dojednania...

Další články autora