20.3 C
Brno
Úterý, 14 května, 2024
- Reklama -časopis

Veci, ktoré by ste nikdy nemali splachovať do záchodu. Vyhnite sa katastrofe

Hodíte niekedy niečo do záchodu bez toho, aby ste nad tým premýšľali. To by však mohlo mať nepríjemné dôsledky. Preto vám Svet ženy prináša tipy, čo do záchodu rozhodne nepatrí – nesplachujte, prosím, tieto veci do záchodu.

Práve keď ste v kúpeľni, zdá sa toaleta ako najrýchlejší a najlepší spôsob, ako sa niečoho zbaviť. Nasledujúce veci by však rozhodne v záchode skončiť nemali, kôš je príhodnejšie miesto.

Tuk na vyprážanie
Čo by ste mali robiť so starým tukom z panvice? Za žiadnych okolností ho nelejte do toalety alebo do odtoku! Tuk môže v spojení s vodou vytvoriť v odtoku hustú hmotu a upchať potrubie. Najlepšie je nechať tuk vychladnúť a vyhodiť do kontajnera na použitý kuchynský olej a tuk. Ďalším variantom sú zberné miesta.

Bielidlo
Na čistenie alebo pranie odevov môžete použiť bielidlo. Ani to by sa v žiadnom prípade nemalo dostať do toalety. Aj keď ste bielidlo zriedili veľkým množstvom vody, môže v kanalizácii dôjsť k chemickým reakciám.

Náplasť
Rovnako ako akýkoľvek iný plast, ani náPLASTi nemajú v toalete čo robiť. Materiál sa nemôže rozpustiť a skôr či neskôr sa niekde zasekne a zablokuje odtok.

Vreckovky
Pravdepodobne ste už skôr vyhodili použitú vreckovku do záchodu?! Konieckoncov, medzi vreckovkou a toaletným papierom nie je veľký rozdiel, že? Omyl! Je to preto, že vreckovky sú vyrobené z iného materiálu, ktorý sa nerozpúšťa vo vode ako toaletný papier. To môže rýchlo viesť k upchatiu toalety.

Polievky alebo omáčky
Tekuté potraviny, ako sú polievky a omáčky, sú vylievané do záchodu bežne . Ale ako už bolo spomenuté, tuky sa môžu v potravinách viazať a viesť tak k upchatiu toalety.

Lieky
Vo filmoch môžete vidieť, ako sa lieky neustále splachujú do záchodu. Dobrý nápad to však nie je. Pretože ak sa tablety rozpustia, môžu prísady skončiť v podzemnej vode. Namiesto toho odvezte prejdené lieky do lekárne, kde bude kvalifikovanými pracovníkmi postarané o ich „recykláciu“.

Podstielka pre zvieratá
Niekedy je ľahšie vyhodiť zvyšky podstielky priamo do toalety, namiesto toho, aby ste ich vložili do odpadkového koša a vyhodili. Ale pozor! Vďaka svojej hmotnosti môže byť podstielka napríklad pre mačky usadená v drenážnych rúrkach a blokovať tak „priechod“. V priebehu času sa v ňom nahromadí toaletný papier a vytvorí hmotu, ktorá upcháva toaletu.

Káva v tehotenstve

Káva je jedným z najrozšírenejších nápojov na svete. Je obľúbená pre svoju príjemnú chuť, povzbudzujúci účinok a množstvo zdravotných benefitov. Čo však robiť, ak...

Slovenská pošta zruší 300 pobočiek.

Česká pošta zruší 300 svojich pobočiek. V obciach, kde sídli len jedna pobočka, by k obmedzeniu dôjsť nemalo. Pozrite sa na zoznam miest, kam...

Konferencia Chytré podnikanie: ako vyzrieť na investovanie?

Dotácia pre tento rok, programy Národnej rozvojovej banky, crowdfunding a tipy pre efektívne finančné riadenie. Dotácie, ktoré môžu podnikatelia v roku 2023 získať, proces dojednania...

Další články autora