12.7 C
Brno
Středa, 15 května, 2024
- Reklama -časopis

Napadlo vás niekedy pozrieť sa do odtoku v dreze?

Upchaté umývadlo alebo drez je v domácnosti relatívne častý problém, ale napadlo vás niekedy, ako čisto máte v tesnej blízkosti vášho riadu? Nasledujúce video vás prinúti, aby ste bežali k drezu a začali upratovať.

Čistota je pol zdravia. Občas ale zabudneme na detaily, ktoré sú veľmi dôležité. Pokiaľ sa pozriete na nasledujúcom videu, čo sa ukrýva hneď na začiatku odtoku vo vašom dreze, budete chcieť bežať pre vaše upratovacie náčinie.

My vám poradíme, ako efektívne vyčistiť odpad, ale najprv sa s nami pozrite, ktorú časť vášho drezu by ste mali vyčistiť ako úplne prvú.

  1. Jedlá sóda a ocot
    Ide o starú metódu, ktorá sa u kúpeľňových drezov ukázala ako veľmi účinná. Jednoducho zmiešajte 1/3 šálky sódy s 1/3 šálky octu.

Táto zmes začne šumieť a mala by byť okamžite naliata do odtoku. Šumivá reakcia pomáha účinne odstraňovať vlasy a špinu. Nechajte asi hodinu pôsobiť a potom vypláchnite horúcou vodou.

  1. Jedlá sóda a soľ
    Ďalšou účinnou kombináciou je jedlá sóda a soľ. Zmiešajte 1 / 2 šálky sódy a ½ šálky soli a nalejte zmes do odtoku .

Počkajte asi pätnásť minút a potom nalejte do odtoku vriacu vodu. Všetky tri komponenty vytvárajú veľmi agresívnu chemickú reakciu a môžu vyčistiť váš odtok od silných nečistôt.

  1. Vriaca voda
    Tá funguje prekvapivo dobre pri niektorých upchaných odtokoch v kúpeľni – najmä pri odstránení zvyškov mydlovej pene. Vriaca voda je najúčinnejšia, keď dochádza k pomalému odtoku. Naplňte kanvicu alebo veľký hrniec vodou a priveďte ju do varu. Nalejte vodu do odtoku v troch alebo štyroch rôznych stupňoch. Výsledky by mali byť pomerne rýchle.

Káva v tehotenstve

Káva je jedným z najrozšírenejších nápojov na svete. Je obľúbená pre svoju príjemnú chuť, povzbudzujúci účinok a množstvo zdravotných benefitov. Čo však robiť, ak...

Slovenská pošta zruší 300 pobočiek.

Česká pošta zruší 300 svojich pobočiek. V obciach, kde sídli len jedna pobočka, by k obmedzeniu dôjsť nemalo. Pozrite sa na zoznam miest, kam...

Konferencia Chytré podnikanie: ako vyzrieť na investovanie?

Dotácia pre tento rok, programy Národnej rozvojovej banky, crowdfunding a tipy pre efektívne finančné riadenie. Dotácie, ktoré môžu podnikatelia v roku 2023 získať, proces dojednania...

Další články autora