21.9 C
Brno
Středa, 15 května, 2024
- Reklama -časopis

Máte v skrini pohár s ryžou? Ak nie, mali by ste to napraviť

Tento tip šetrí čas a peniaze: pokiaľ si do šatníka dáte pohár ryže, zaobídete sa bez drahých osviežovačov miestnosti. Poďte so Svetom ženy objaviť kúzlo ryže v šatníku. Znie to bláznivo, že áno?

Človek by si myslel, že na nenosenej alebo dokonca čerstvo vypranej bielizni nevzniká žiadny nepríjemný zápach. Ale pravdepodobne ste už niekedy zo svojho šatníka vytiahli kúsok, ktorý „voňal“, pretože sa príliš dlho nenosil. A to sa deje častejšie, než si myslíte – pretože nedostatok miesta v skrini zaisťuje, že vôňa aj nevôňa oblečenia je okamžite prenesená na „susedov“.

Ak tiež ukladáte napríklad topánky do rovnakej skrine ako bundy alebo mikiny, je naliehavo potrebný osviežovač vzduchu alebo napríklad levanduľové vonné vrecko. Vonné doplnky do šatníka majú obvykle jednu nevýhodu: je ťažké „dávkovať“ vôňu av najhoršom prípade vonia jediná blúzka ako celá parfumérie.

Ryža je dokonalým riešením
Naši domáci pomocníci sú zaručene uložení vo vašej kuchynskej linke a stojí len pár korún: Naplňte pohár do polovice nevarenou ryžou a potom pridajte niekoľko kvapiek vašej obľúbenej vône. Môže to byť éterický olej – alebo niekoľkokrát streknite z vášho parfumu. Raz silne pretrepte a máte hotovo.

Ryža vstrebe vôňu a vy môžete odsypať požadované množstvo, aby ste mohli dávkovať intenzitu vône presne tak, aby nebola ani príliš silná, ani príliš slabá. Pokiaľ zvolíte vôňu levandule, okrem vône sa budú držať ďalej aj nežiaduce mole.

Káva v tehotenstve

Káva je jedným z najrozšírenejších nápojov na svete. Je obľúbená pre svoju príjemnú chuť, povzbudzujúci účinok a množstvo zdravotných benefitov. Čo však robiť, ak...

Slovenská pošta zruší 300 pobočiek.

Česká pošta zruší 300 svojich pobočiek. V obciach, kde sídli len jedna pobočka, by k obmedzeniu dôjsť nemalo. Pozrite sa na zoznam miest, kam...

Konferencia Chytré podnikanie: ako vyzrieť na investovanie?

Dotácia pre tento rok, programy Národnej rozvojovej banky, crowdfunding a tipy pre efektívne finančné riadenie. Dotácie, ktoré môžu podnikatelia v roku 2023 získať, proces dojednania...

Další články autora